Gata 1 Ideal Bau pobjednik prvog u nizu malonogometnih turnira C-LIGE 2018

Gata 1 Ideal Bau je pobjednik 26.Tradicionalnog malonogometnog turnira “Gata 2018 – Bugar 92”, koji je sinoć uspješno završen, bez obzira na vremenske prilike, koje i nisu išle na ruku Organizacionom odboru turnira. Turnir se tradicionalno igrao u noćnim satima, tokom pet večeri odigravanja, a konačne pobjednike i najbolje pojedince smo dobili u samoj završnici u nedjelju 17.06.2018. godine.

Učešće na turniru je uzelo ukupno 25 ekipa u kategoriji seniora, 6 ekipa kategorija veterana i u najmlađoj kategoriji djece U-14, učešće su uzele 4 ekipe. Mnogobrojna publika, kao i obično je u finalnoj večeri turnira imala priliku pratiti veoma zanimljive susrete završnice u svim kategorijama.

U dva polufinalna susreta seniora, snage su odmjerile ekipe GATA 1 IDEL BAU i NK BORAC IZAČIĆ, a krajnji rezultat je glasio 2:0 u korist GATA 1 IDEAL BAU.

Gosti iz Slovenije, ekipa TAXI KOBRA je odigrala drugi polufinalni susret sa odličnom, mladom i perspektivnom ekipom MNK MINI DNEVNIK 1987 INTERMOZAIK, a plasman u finale je izborila ekipa MINI DNEVNIKA SA VISOKIH 6:1.

Veterani NK KRAJIŠNIK & CAFFE ARMANI su bili uspješniji od ekipe domaćina CAFFE BAR MIKI & VOĆE CAR i na kraju sasvim zasluženo slavili pobjedu od 5:2 osvojivši prvo mjesto u kategoriji veterana.

Dječaci u kategoriji U-14, ekipe domaćina GATA su u finalnom susretu nadigrali svoje vršnjake sa VRSTE rezultatom 6:1, a u redovima GATE posebno se istakao, Ismir Kendić sa čak pet postignutih golova.

Na veliko zadovoljstvo mnogobrojne publike u Gati, svoj finalni susret u kategoriji seniora su odigrale ekipe GATA 1 IDEAL BAU i MNK MINI DNEVNIK 1987 INTERMOZAIK. Na kraju je presudilo iskustvo i veoma dobro posložena ekipa GATE 1 IDEAL BAU, koja je slavila sa čak šest golova razlike, a krajnji rezultat je glasio 8:2.

Prije samog finalnog susreta seniora, tradicionalno je upriličen i vatromet, koji je neizostavni dio Tradicionalnog malonogometnog turnira “Gata – Bugar”.

Ovogodišnji fond nagrada je iznosio ukupno 3.000 KM, pa je prvoplasirana ekipa nagrađena sa 2.000 KM, drugoplasirana sa 700 KM, dok je ekipi TAXI KOBRA pripala novčana nagrada za osvojeno treće mjesto u iznosu od 300 KM.

Organizacioni odbor turnira je također pored novčanih nagrada, pobjedničkim ekipama uručio pehare, te statue za najbolje pojedince, a pobjedničkoj ekipi je uručen i prijelazni pehar. Uručene su i zahvalnice sponzorima turnira, a nagrade su obezbjeđene i za vjerne gledaoce i pratioce malonogometnog turnira u Gati.

“U ime Organizacionog odbora turnira ovim putem se želimo zahvaliti svim našim vjernim sponzorima, pojedincima, koji nas podržavaju, te svima onima, koji su nam pomogli na bilo koji način, a posebno našem zlatnom, dugogodišnjem sponzoru “Karlovačko”. Čestitamo pobjednicima i najboljim pojedincima, a također se zahvaljujemo svim ekipama učesnicama našeg turnira”. –kazao je Refik Mušić, predsjednik Organizacionog odbora turnira.