O nama

 

MALONOGOMETNA C-LiGA :

Udruženje C-Liga nastalo je idejom nekoliko malonogometnih entuzijasta, nošeni dugogodišnjom tradicijom organizacije malonogometnih turnira, te velikoj ljubavi i predanosti prema ovoj vrsti sportske igre. Budući da je mali nogomet na ovim prostrima početkom 2000-tih doživio ogromnu ekspanziju, kako u organizacionom smislu tako i u samom takmičarskom dijelu, bio je razlog više odnosno garancija uspjeha formiranja ovakvog jednog Udruženja koji će se u prvom redu baviti organizacijom lige i sprovođenjem takmičenja.

Osnovni cilj ovog Udruženja je stvaranje uslova da mladi zadovoljavaju svoje interese i potrebe kao i interese šire društvene zajednice u oblasti sporta, kulture i rekreacije,zavisno od njihovih psihofizičkih sposobnosti.

Udruženje C-Liga registrirano je u Aprilu mjesecu 2010. godine, a na Osnivačkoj Skupštini izabran je 21. član. Za predsjednika Udruženja uz mandat na 4.godine jednoglasno je izabran Muenes Šabić (Eno) iz Tržca, a za njegovog zamjenika Senad Mizić (Cenco) iz G.Koprivne. Nakon Izborne skupštine koja je održana u Februaru 2014.godine, broj članova Skupštine smanjen je na 15.članova a predsjedništvo je ostalo isto uz novi mandat do 2018.godine.

Na Izbornoj Skuštini 2018 godine predsjedništvo je ostalo isto, a broj članova Skupštine smanjen je sa 15 na 13 članova.

Malonogometna C-Liga postoji i vodi se uspješno od 2009 godine, i sa pravom i ponosom možemo kazati da smo potpuno uspjeli u namjeri da krunišemo i unapredimo ovu vstu sporta uz razne mogućnosti koje se pružaju kako pojednicima, ekipama, firmama, drugim raznim udruženjima ili klubovima tako i široj društvenoj zajednici.

Uz podršku i pomoć našeg grada Cazin, Sportskog saveza grada Cazin, SS USK-a, te mnogobrojnih firmi sponzora i članova Udruženja, iz godine u godinu uspijevamo prirediti takve sportske manifestacije koje su uveliko zauzele svoje mjesto i postale bitan faktor života na ovim prostorima.

U sezona koje su pred nama očekuje nas pregršt novina i raznolikog sadržaja koji će zadovoljiti i one koji su u ovim proteklim godinama bili pomalo skeptični i tražili nešto više.

Sportski pozdrav!