“The Best Club” domaćin izvlačenju grupa “Preminger Futsal CUP-a 2018”

Sinoć je u Bihaću upriličena manifestacija izvlačenja grupa “Preminger Futsal CUP-a 2018”, a domaćin je bio The Best Club. Pored predstavnika C-LIGE, prisutni su bili i predjsednik Gradskog sportskog saveza Bihać, gosp. Mladen Šantić, članovi Organizacionog odbora prvog izdanja Futsal turnira u Bihaću, predstavnici ekipa učesnica, te ostali prijatelji i gosti.

U uvodnom izlaganju predsjednik C-LIGE gosp. Muenes Eno Šabić je prisutne upoznao sa sistemom takmičenja u okviru “Preminger Futsal CUP-a 2018” i same C-LIGE u čijem sastavu je i ovaj turnir, te se zahvalio domaćinu na odlično organizovanoj manifestaciji prilikom izvlačenja, a potom je dao riječ predsjedniku Gradskog sportskog saveza Bihać.

Predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać je pozdravio sve prisutne i u svom izlaganju istakao veoma veliki značaj “Preminger Futsal CUP-a 2018” za budućnost Futsala u gradu Bihaću, a i samom USK-u, te najavio i predstavio smjernice za unapređenje Futsala u narednom periodu, a sve u cilju kvalitetnog promovisanja i borbe za ovaj vid sporta, koji postaje sve atraktivniji i koji poprima sve više popularnosti u samom sportu i javnosti, kako na našem kantonu, tako i u širem regionu van granica BiH.

Na prvom izdanju “Preminger Futsal CUP 2018” prijavljeno je ukupno dvadeset ekipa, a u posljednjem trenutku su četiri ekipe otkazale svoje učešće uz opravdane razloge. Za sve ljubitelje Futsala zasigurno već sad možemo garantovati, veoma kvalitetan Futsal turnir jer svih dvadeset ekipa, slobodno možemo kazati da su TOP ekipe.

Pored domaćih haklera, koji nastupaju kroz C-LIGU, tu su i poznati hakleri iz šireg regiona, tako da će ljubitelji Futsala doista uživati u tri noći na popularnom “Vojnom”, naravno uz naš domaći proizvod “Preminger”.

Ekipe su svrstane u osam grupa, a već danas u toku dana će biti određena i satnica odigravanja grupne faze turnira.

Turnir se igra u tri dana, 22., 23 i 24.06.2018.godine i to u večernjim satima, a prvi susret se igra u petak (22.06.2018.) sa početkom u 20:00h.

Svi ljubitelji Futsala su imali priliku u live prenosu pratiti samo izvlačenje, putem portala USKsport.ba i društvene mreže Facebook.

Fotografije, izvještaje, video sadržaje i sve ostale informacije vezane za prvo izdanje Futsal turnira u Bihaću, možete pratiti na dole navedenoj adresi naše Oficijelne stranice turnira.

“PREMINGER FUTSAL CUP 2018”

PREMINGER FUTSAL CUP: Izvlačenje grupa

Gepostet von USKsport.ba am Mittwoch, 20. Juni 2018