GWH Partnerinstallationen pobjednik prvog izdanja “Preminger Futsal CUP 2018”

U Bihaću je proteklog vikenda okončano prvo Futsal izdanje “Preminger Futsal CUP 2018”, a drugi u nizu od sedamnaest Futsal turnira u oviru C-LIGE 2018. Turnir se igrao u tri večeri na “Vojnom” igralištu u centru Bihaća uz naravno fantastičnu organizaciju, koja je privukla mnogobrojne ljubitelje Futsala, a na betonu smo gledali najbolje haklere regiona. Organizacioni odbor turnira se pobrinuo za bogat nagradni fond, a također i fond nagrada za vjerne pratioce ove, već sad slobodno možemo kazati prepoznatljive Futsal priče u gradu Bihaću i šire.

Naravno velike zasluge idu na račun pokrovitelja ove manifestacije, koji je i ovaj put pokazao veliko srce, kada je u pitanju podrška sporta u gradu Bihaću, a riječ je naravno o Bihaćkoj pivovari d.d. i popularnom domaćem pivu “Preminger”. Tu je i veliki “Meggle” d.o.o. , koji je bio zlatni sponzor turnira u gradu na Uni.

Nagradni fond turnira je iznosio 5.600 KM, a od toga prvoplasiranoj ekipi je pripala novčana nagrada u iznosu od 3.000 KM, drugoplasiranoj ekipi 1.000 KM, trećeplasirana ekipa osvojila je 500 KM, a i četvrta pozicija je novčano nagrađena sa iznosom od 500 KM.

Najbolji pojedinci turnira, igrač, strijelac i vratar, također su nagrađeni sa po 200 KM.

Pored novčanih nagrada uručeni su pehari i statue najboljim pojedincima.

Učešće na turniru je uzelo ukupno dvadeset ekipa, koje su bile svrstane u osam grupa, a kroz razigravanje grupne faze dobili smo najbolje, koji su kroz 1/8, 1/4 i 1/2 finala, došli do samog finalnog susreta turnira.

U Top “8” ekipa plasman su izborile slijedeće ekipe: FUTSAL CLUB KONJODOR & AUTO PRAONA SAJO, MNK CLIO, MNK PIVNICE PEKARA NS, AUTO PRAONA SAJO, MNK BREKOVICA, CLUB THE BEST, MINI DNEVNIK INTERMOZAIK I GWH PARTNERINSTALLATIONEN.

Preostali su naravno oni najbolji, koji su svoje susrete razigrali kroz 1/4 finala do samog polufinalnog dijela turnira.

Top “4” ekipe : GWH PARTNERINSTALLATIONEN, MNK BREKOVICA, MINI DNEVNIK INTERMOZAIK i CLUB THE BEST.

U prvom polufinalnom susretu snage su odmjerili hakleri GWH PARTNERINSTALLATIONEN, predvođeni sjajnim haklerima, Kovač, Petak, Ćatić, Latić, Hodžić i fantastični vratar Čakić, koji je svakako jedan od najzaslužniji karika ekipe, dok je na drugoj strani također bila vrhunska ekipa CLUB THE BEST, koju predvode Galić, Ivanković, Hrkać, Bošković, Čavar i Grbešić.

Mnogobrojna publika na “Vojnom” je uživala u Futsal predstavi ove dvije ekipe, a plasman u samo finale “Preminger Futsal CUP 2018” izborila je ekipa GWH PARTNERINSTALLATIONEN sa jednim golom razlike, a krajnji rezultat je glasio 1:2 u korist ekipe GWH.

Posebnu pažnju publike ja zaslužio drugi polufinalni susret turnira u kojem su snage odmjerile domaće ekipe, sa domaćim majstorima Futsala. MNK CLIO predvođen sa domaćim haklerima, Fajković, Muminović, Četić, Kapetanović, Delić, Halavać, Dedić, Šahinović i Bolić su pružili sjajnu partiju, pa su savladali ekipu MNK BREKOVICA sa visokih 8:1. Naprotiv, ekipa Brekovice je i pored velikog rezultatskog poraza pokazala jednu kvalitetnu igru, te predstavila ovu mladu ekipu, koja svakako zaslužuje respekt u C-LIGI.

Prije samog finalnog susreta “Preminger Futsal CUP 2018” upriličena je muzičko plesna tačka u kojoj su učestvovali plesači, plesnog kluba Virus iz Bihaća.

Gašenje svijetla, top sa parom, top sa svjetlom velike ovacije publike su samo performanse velikih sportskih manifestacija, finala, a koje su upravo po prvi put priređene na “Vojnom” igralištu u Bihaću. Fantastična atmosfera, prvi put viđena na “Betonu”, pred veliko finale turnira.

Finalni susret prvog izdanja “Preminger Futsal CUP 2018” su odigrale ekipe MNK CLIO i GWH PARTNERINSTALLATIONEN, a ljubitelji Futsala su imali priliku vidjeti čak devet golova u mrežama, a na kraju je slavila ekipa GWH PARTNERINSTALLATIONEN, koja je prvi pobjednik “PReminger Futsal CUP-a 2018”, sa krajnjim rezultatom 5:4.

” Kako su i najavljivali organizatori turnira “Preminger Futsal CUP-a 2018”, zaista jedna vrhunska Futsal predstava, koja zaslužuje naš veliki respekt ali isto tako i još mnogo toga za učiniti na poboljšanju samog turnira. Ambijent kakav je priređen u našem glavnom gradu kantona, vizuelno i organizacijski, još nije viđen u C-LIGI proteklih godina i svakako da tako i mora biti jer Bihać je naš centar. Hvala domaćinima u ime C-LIGE, hvala korektnoj publici i svima Vama, koji ste ukazali povjerenje C-LIGI.– kazao je predsjednik Udruženja C-LIGA, Enes Šabić – Eno.

Organizacioni odbor turnira se zahvaljuje pokrovitelju turnira Bihaćka pivovara d.d., zlatnom sponzoru turnira kompaniji Meggle d.o.o., prijateljima turnira, mnogobrojnim sponzorima i svima onima, koji su doprinijeli da prvo izdanje “Preminger Futsal CUP-a 2018” bude organizovano na najbolji mogući način. Hvala naravno i svim ekipama učesnicama turnira, te vjernoj publici, koja je pokazala da ovaj grad zaslužuje Futsal predstavu u samom centru Bihaća. Ekipi GWH PARTNERINSTALLATIONEN čestitamo, kao i najuspješnijim pojedicima prvog izdanja “Preminger Futsal CUP 2018”.

Vidimo se naredne godine!!

“Male pobjede zaslužuju VELIKO PIVO”!!