C-CUP Cazin 2018 pripao ekipi ZAGIDIZAJN

Alinac u Cazinu je sinoć bio domaćin završnice još jednog malonogometnog turnira u okviru C-LIGE 2018, a riječ je o trećem izdanju C-CUP Cazin 2018 u organizaciji PVC DŽAJA & AUTO STIL.

U sklopu same završnice, a povodom rođendana grada Cazina u sklopu malonogometnog turnira je upriličena i završnica Radničkih sportskih igara Cazin 2018.

Borba za 3/4 mjestu u kategoriji djece U-12 izostala je ovaj put, pa je ekipa FK KRAJINA zbog nepojavljivanja OŠN GOMILA STIJENA, službenim rezultatom od 3:0 slavila treću poziciju.

Prvi polufinalni susret u kategoriji seniora odigrale su ekipe ZAGIDIZAJN i PEKARA NINAJ, a pobjednika smo dobili nakon izvođenja udaraca sa šest metara, a rezultat regularnog dijela susreta je glasio 1:1. Plasman u samo finale turnira izborila je ekipa ZAGIDIZAJN.

Veoma zanimljiiv i do kraja neizvjestan susret odigrale su ekipe NARGILA BAR DIVAN i MNK BREKOVICA, a u finale se plasirala ekipa Brekovice rezultatom 4:5.

Finalni susret djece U-12 odigrale su ekipe NK MLADOST POLJE i NK ĆORALIĆI, a savim zasluženo su slavili rezulatom 1:0 dječaci iz Polja, te osvojili titulu prvaka 3. Malonogometnog turnira C-CUP Cazin 2018.

U sklopu Radničkih sportskih igara ekipa SREDNJE OBRAZOVANJE je odigrala svoj finalni susret sa ekipom PVC DŽAJA & AUTO STIL, a golom razlike i rezultatom 3:2 na tron se popela ekipa SREDNJE OBRAZOVANJE.

Ekipa ZAGIDIZAJN je pobjednik ovogodišnjeg izdanja C-CUP Cazin 2018, koja je uspjela savladati ekipu MNK BREKOVICA rezultatom 6:1.

Pored statua za najbolje ekipe i pojedince u kategorijama U-12 i seniori, organizator turnira se pobrinuo i za bogat novčani fond turnira, koji je iznosio 4.500,00KM.

Ekipa ZAGIDIZAJN, kao prvoplasirana ekipa osvojilaje novčani iznos od 3.000,00 KM, drugoplasirana ekipa MNK BREKOVICA novčani iznos 1.000,00KM, a trećeplasirana ekipa NARGILA BAR DIVAN je osvojila novčani iznos od 500.00KM.

Najbolji igrač u kategoriji U-12 je Kovačević Hasib iz ekipe MLADOST POLJE, najbolji strijelac je Duratović Tarik, a najbolji golman je Japić Isak.

Ježić Pavao je najbolji golman u seniorskoj kategoriji ( ZAGIDIZAJN), najbolji strijelac je Sejad Ibrišimović, a najbolji igrač 3. Malonogometnog turnira C-CUP Cazin 2018 je Čaušević Admir (NK BREKOVICA).

Finale MNK BREKOVICA – ZAGIDIZAJN

Gepostet von USKsport.ba am Montag, 6. August 2018