Partnerinstallationen pobjednik turnira “Bugar 92 & Gata 2019”

Sinoć je spuštena zavjesa na 27. izdanje Tradicionalnog malonogometnog turnira “Bugar 92 & Gata 2019”. Sinoć je odigrano ukupno 10 utakmica, od čega 3 u kategoriji djeca U15, 1 kategorija veterani i 6 u kategoriji seniora. Poslije boljeg izvođenja udaraca sa šest metera ekipa Partnerinstallationen osvojila je 1. mjesto na ovogodišnjem turniru.

Sinoć je u Mjesnoj zajednici Gata spuštena zavjesa na 27. Tradicionalni malonogometni turnir “Bugar 92 & Gata 2019”. Najbolja ekipa ovogodišnjeg izdanja turnira je Partnerinstallationen, oni su poslije boljeg izvođenja udaraca sa šest metera savladali NK Bratstvo Gata i tako osvojili prvo mjesto. Treće mjesto na turniru zauzela je ekipa iz Slovenije, ekipa koja je već tradicionalnog svake godine u Gati,
Taxi Cobra, oni su 3. mjesto osvojili poslije boljeg izvođenja udaraca sa šest metara, protiv Grijanje & Voda Vilić.

Što se tiče najboljih pojedinaca u kategoriji seniora, najbolji strijelac je Zukan Admir (Partnerinstallationen) 9 golova, najbolji golman je Darko Milanovic (NK Bratstvo Gata), a najbolji igrač turnira je Munjiza Aleksandar.

U kategoriji veterana najbolja je bila ekipa Alu Prof Bihać/Gata koja je nakon konačnog rezultat 4-4 bila bolja od ekipe Beton & Formula na udarcima sa šest metera, te tako zauzela prvo mjesto.

U kategoriji djeca U15 najbolja je domaća ekipa, Gata, oni su u finalnoj utakmici savladali Vrstu sa velikih 5-0, te tako sasvim zasluženo osvojili 1. mjesto.

Ovim putem još jednom čestitamo najboljim ekipama, pojedincima na osvojenim nagradama, vidimo se dogodine u Gati, a u četvrtak već u Bihaću.