Partnerinstallationen pobjednik turnira “Brekovica 2019”

Večeras je u Mjesnoj zajednici Brekovica završen još jedan Tradicionalni malonogometni turnir “Brekovica 2019”. Ove godine prvo mjesto pripalo je ekipi Partnerinstallationen.Nakon malonogometnog turnira u Krivaju, na red je došao i malonogometni turnir “Brekovica 2019”. Novi pobjednik turnira u Brekovici je ekipa Partnerinstallationen, koja ove godine slobodno možemo kazati dominira ligom. Od ukupno 4 odigrana turnira, igrači ekipe Partnerinstallationen odigrali su 4 finala, a 3 puta su bili pobjednici.

Prvu utakmicu malonogometnog turnira “Brekovica 2019” odigrali su ekipe MNK Brekovica – MZ Vrsta & Udruženje Esnaf Rekić, a sa 2 – 1 bila je bolja domaća ekipa, MNK Brekovica, te zasluženo se plasirala u finale.

U drugom polufinalnu sastali su se Partnerinstallationen – MNK Jezero. Utakmica u kojoj su postavljena dva nova rekorda Malonogometne C-Lige. Svoj rekord, rekord od 8 postignutih golova na jednoj utakmici uspio je srušiti Admir Zukan, koji je ovaj put postigao čak 12 golova. Drugi rekord je najveća pobjeda Malonogometne C-Lige, koju je u Krivaji postavio FC Konjodor & AP Sajo & Krivaja u srcu, ali ekipa Partnerinstallationen je uspjela je srušiti, te sa visokih 16 – 1 postavila najveću pobjedu u Malonogometnoj C-Ligi. –

U utakmicu za 3. odnosno 4. mjesto snage su odmjerili MZ Vrsta & Udruženje Esnaf Rekić – MNK Jezero, a sa ukupnih 4 – 1, ekipa Vrste zaskuženo je osvojila 3. mjesto.

Veliko finale malonogometnog turnira “Brekovica 2019” donijelo je svim gledateljima puno golova, te finalne uzbudljivosti. Ovaj put iskusnija ekipa Partnerinstallationen uspjela je stići do 1. mjesta. Ekipa Partnerinstallatione sa ukupnih 5 – 2 bila je bolja od MNK Brekovica, a finale je presudio najbolji igrač turnira Petak Sabahudin, koji je postigao ukupno 4 pogotka u finalu.

Za najboljeg igrača turnira progčašen je Petak Sabahudin, najbolji strijelac je Zukan Admir sa čak 15 postignutih pogodaka, a najbolji golman je Sijamhodžić Nermin iz ekipe MNK G. Koprivna. Čestitamo svim pobjednicima, a mi se vidimo već danas na Alincu.