NMT Cazin 2021!

U sklopu ovogodišnje manifestacije Cazinska zima 2021, održan je Novogodišnji Malonogometni turnir u Sportskom centru “Salih Omerčević” u vremenskom periodu 04.-30.Decembar 2021. Turnir se igrao u TRI različite kategorije (Djeca U12, Veterani 38+ i Seniori). Pobjednik u kategoriji igrači do 12 godina u konkurenciji DEVET ekipa je ekipa NK Mladost Polje kod Cazina koja je bila bolja od ekipe NK Radnički iz Ćoralića sa 4:1, treće mjesto pripalo je ekipi OŠN Gomila Stijena, a četvrto mjesto ekipi FK Jezerski. U kategoriji Djeca U12 nagradili smo i najbolju ŠESTORKU turnira tkz. DREAM TEAM :

 1. Šakanović Emelin (NK Krajišnik)
 2. Silić Hamza (NK Mladost)
 3. Bašagić Haris (NK Radnički)
 4. Nuhić Ishak (OŠN Gomila)
 5. Zulić Arnes (NK Radnički)
 6. Čizmić Eman (NK Mladost)

Turnir Veterani 38+ je po mnogima bio pravi hit, sa čak 15 ekipa, koje su pokazale odličan nogomet i prije svega fer i korektno takmičenje za najbolju ekipu turnira. Fair Play ekipa turnira je ekipa Veterani policije Cazin, koji su zaista svojim ponašanjem i godinama zavrijedili poštovanje svih učesnika i simpatije prisutnih, jednako tako i ekipa MZ Gnjilavac je pokazala sportski karakter i Fair Play na visokom nivou. Najbolja ekipa turnira i pobjednik je ekipa MNK Bihać 1260, koja je u finalu slavila sa minimalnih 3:2 protiv odlične ekipe iz NK Domžale iz R Slovenije. Treće mjesto pripalo je još jednoj ekipi iz R Slovenije Eko-Slik & Žlota koja je također važila za velikog favorita turnira. Četvrti su bili igrači ekipe Auto Stil doo, ipak jedna ekipa iz grada Cazina na postolju.

19 ekipa Seniora pokazalo je vrhunski nogomet, sjajne utakmice i odlične poteze. Na kraju pobjednik turnira ekipa Gata 1 & Ideal Bau, koja je u finalu pobjedila ekipa New Aroma 3:2 koja je bila jedno veliko iznenađenje turnira budući da su svoju prvu utakmicu izgubili čak 8:0. Treće mjesto pripalo je ekipi PVC Džaja & Auto stil, a četvrto mjesto ekipi Šekić dolovi.

Prvi strijelac u kategoriji Veterana 38+ : Opačić Danijel, 9 pogodaka (Hotel Palace Vel.Kladuša), a u kategoriji Seniora : Ibrišimović Sejad, 8 golova (PVC Džaja & Auto stil).

Suci turnira :

 1. Ervin Dželalagić (Prošići)
 2. Dino Račić (Tržac)
 3. Muhamed Hodžić (Bihać)
 4. Belmin Fajić (Bihać)
 5. Belmin Bajrić (Liskovac)

Voditelj turnira :

 1. Ale Murić (Liskovac)
 2. Enes Šabić (Tržac)

Delagat turnira :

 1. Senad Mizić (G.Koprivna)

Mjerioc vremena :

 1. Edin Pehlić (Cazin)

Fotograf :

 1. Amel Pehlić (Cazin)

Redarska služba :

 1. Hasan Dželalagić (Ostrožac)
 2. Zuhdija Murić (Liskovac)
 3. Senad Nadarević (Tržac)
 4. Samed Abdić (Ćoralići)

Sponzori turnira :

 1. Grad Cazin
 2. SS grada Cazina
 3. SS USK-a
 4. Automat club Fair Play doo Cazin
 5. Maja Commerce doo
 6. Comsoft doo Cazin
 7. Auto Stil doo Cazin