Ljetna liga Tržac 2018 opravdala očekivanja u sezoni C-LIGE 2018

Spuštena je zavjesa na još jedno fantastično izdanje popularne “17.Ljetne lige Tržac 2018”, koja je u svim segmentima ispunila očekivanja u okviru natjecanja u C-LIGI 2018. Na programu je bilo natjecanje u tri kategorije i to veterani 35+, djeca U-10 i U-12, te ona najpopularnija kategorija seniora. U kategoriji seniora prijavljeno je ukupno dvadeset ekipa, dok je za kategorije veterana i djece ovo bio pozivni turnir, pa je učešće uzelo šest ekipa veterana i četiri ekipe u kategoriji djece.

Nakon četiri noći turnira, odigrani su susreti grupne faze seniora, a potom se došlo i do onih najboljih u svim kategorijama, a najmlađa kategorija djece i veterana, također su dobili svoje ekipne pobjednike i najbolje pojedince u fnalnoj završnici 17”.Ljetne lige Tržac 2018”.

Zasigurno već sad u pola sezone C-LIGE 2018 možemo s pravom reći, da 17.”Ljetna liga Tržac 2018” zauzima visoko pozicionirano mjesto jer i ovo izdanje je obilovalo kvalitetnim ekipama, utakmicama, organizacijom na visokom nivou, suđenjem, fair play-om, a priređen je veoma bogat kulturno zabavni program uz veliki broj nagrada, koje su osvojili posjetioci turnira.

Sponzor glavne nagrade 17.”Ljetna liga Tržac 2018” je d.d. Bihaćka pivovara, koja je dodjelila LCD Televizor 32’.

Pobjednik 17.”Ljetne lige Tržac 2018” je svima dobro poznata ekipa domaćih haklera GWH PARTNERINSTALLATIONEN, koji su u finalnom susretu slavili rezultatom 4:0 nad ekipom FC KONJODOR & AUTO PRAONA SAJO.

U borbi za 3/4 mjesto izvođenjem udaraca sa šest metara uspješnija je bila ekipa MNK DNEVNIK 1987 INTERMOZAIK, nad ekipom VIENNA WALCER.

1.mjesto 2.000,00 KM, 2.mjesto 1.000,00 KM, 3.mjesto 500,00 KM i 4.mjesto 500,00 KM.

Novčanu su nagrađeni i najbolji igrač, golman u kategoriji seniora, a pored novčanih nagrada uručene su plakete i pehari za najbolje ekipe i pojedince.

Nisu izostale ni nagrade za najbolje pojedince u kategorijama djece U-10 i U-12, te najstarijih učesnika veterane jer i ovaj put, kao svih ranijih godina “Ljetna liga Tržac” nagrađuje i njihove kategorije.

Najbolji igrač u kategoriji djece U-10 je Murić Muhamed iz ekipe SG TRŽAC, najbolji strijelac je Aličajić Aldin, također iz pobjedničke ekipe, a nagrada za najboljeg golama također ide u ruke pobjedničke ekipe Bašić Adi.

U-12 kategorija, igrač turnira je Delić Arnel iz ekipe ŠN OLIMPIJA TRŽAC, strijelac je Dino Topić iz ekipe NK ĆORALIĆI, a najbolji golman je Adi Bašić iz pobjedničke ekipe.

Nisu zaboravljeni ni oni najstariji, koji su veće dugi niz godina osvajali svoje nagrade, a riječ je o veteranima, kod kojih je proglašen najbolji igrač Asmir Bečić, strijelac je Račić Denis, a golman je Karalić Salim, svi iz ekipe domaćina SG TRŽAC.

Pored svih gore navedenih ekipa pobjednica i najboljih pojedinaca, organizator turnira 17.”Ljetna liga Tržac 2018” uručio je prigodna priznanja svojim sponzorima, donatorima, prijateljima turnira, te se zahvalio svima onima, koji su i ove godine na bilo koji način pružili podršku i pokazali, da je “Ljetna liga Tržac NO1 po pitanju podrške i pomoći svih ovih godina.

“Svakako da moramo biti ponosni na još jednu uspješnu sezonu Ljetne lige u Tržcu, koja iz godine u godinu poprima velike simpatije i privlači sve veći broj naših vjernih sponzora, donatora, prijatelja turnira, koji su prepoznali naš rad i pružaju nam veliku podršku. Naravno veliki je broj svih njih da ih nabrajam ovim putem ali im se želim zahvaliti u ime Organizacionog odbora turnira 17.”Ljetne lige Tržac 2018”. U veoma teškim vremenima, kada ljudi odlaze za boljim životom, van granica naše drage BiH, kada se sve manje ekipa zbog nedostatka igrača prijavljuje na malonogometne turnire, mi uspijevamo uz pomoć naših donatora i sponzora održati rejting naše “Ljetne lige Tržac”. Još jednom veliko hvala svima koji su nas podržali i ove godine”.– kazao je predsjednik OO turnira Muenes Eno Šabić.

Nije krio svoje veliko zadovoljstvo sa urađenim, a za narednu sezonu “Ljetne lige Tržac” najavljuje još bolje izdanje i naravno sa uklanjanjem sitnih nedostataka i velikim brojem novina, jedna od njih je i podizanje kvalitete turnira, te uključivanje većeg broja mlađih kategorija u sistem takmičenja turnira.